http://www.acorex.net   româna  |  русский  |  english  
 






 

Fabrica pentru prelucrarea, păstrarea şi îmbutelierea vinurilor



Fabrica de vinuri din Cricova

Fabrica de îmbuteliere a vinurilor din Cricova este în felul său un vârf de munte – urcarea căruia începe din momentul sădirii viei. Acesta este un stat-major specific, unde lucrează vinificatorii care au un contact permanent cu piaţa, care urmăresc schimbările intereselor consumatorilor, tendinţele mondiale de dezvoltare a vinificaţiei. În baza acestor date aici se nasc proiectele unor vinuri noi, se introduc corective în tehnologia viticulturii şi vinificaţiei.

galons
Principiul de bază, filosofia producerii constă în tendinţa spre naturaleţe maximă. Cum sculptorul vede în piatra neprelucrată chipul viitoarei capodopere, aşa şi vinificatorul simte în boabele de struguri încă necoapte gustul şi aroma vinului de mâine. Şi sarcina lui – este cu ajutorul tehnologiei agricole să pună temelia unui aşa potenţial în noua roadă, care pe viitor va duce la crearea unei băuturi naturale, ce-şi va păstra proprietăţile un timp îndelungat.

O realizare firească în acest sens a devenit certificarea producerii companiei, ca organic pură.

Realizarea filozofiei producerii organic pure, orientate spre perfecţionare continuă a vinurilor produse, ţinând seama de ultimele realizări în viticultură, vinificaţie şi marketing, este posibilă exclusiv cu condiţia unei abordări integrate a soluţionării complexului de probleme de la viţa de vie până la raftul din magazinul.

Sarcina principală a fabricii din Cricova din punct de vedere tehnic constă în faptul, ca după îmbuteliere vinul să-şi păstreze bogăţia gustului şi aromei pe parcursul a doi ani. Însă mai este o categorie specială de vinuri – “Reserve” – ce trebuie nu numai să-şi păstreze proprietăţile sale, ci cu fiecare an să devină tot mai bun şi mai bun.

În acelaşi timp trebuie de atras atenţia, că noi vorbind despre faptul, că vinul în sticlă îşi păstrează calităţile sale pe parcursul a doi ani, ne referim doar la aromă şi gust. Asemenea indici ca stabilitatea fizică, chimică sau microbiologică a vinurilor noastre nu are limite. Noi garantăm cumpărătorilor noştri, că vinurile de la Acorex cu respectarea condiţiilor de păstrare, nu se vor tulbura şi nu-şi vor pierde strălucirea, adică şi aspectul comercial, niciodată.

Acesta este rezultatul unei munci enorme, unei concentrări permanente asupra direcţiilor-cheie de lucru asupra calităţii producţiei. Pe parcursul a câtorva ani la fabrica din Cricova a reuşit soluţionarea unui şir de probleme:

  • s-a elaborat şi implementat sistemul de control al calităţii în cadrul ISO9000-2000;
  • pentru implementarea sistemului de calitate s-a construit un management modern de eficienţă înaltă;
  • s-a soluţionat problema controlului tuturor operaţiilor cu vinurile – de la recepţionarea lor la fabrica de vinuri şi până la îmbuteliere cu protecţie contra oxidării;
  • s-a soluţionat problema mirosului de plută în vinurile îmbuteliate;
  • s-a creat o tehnologie, care permite din strugurii crescuţi în Moldova, să creeze vinuri internaţionale după aromă şi gust;
  • s-a elaborat şi s-a implementat tehnologia utilizării stejarului pentru producerea vinului moldovenesc.

bottles
Fabrica este dotată foarte bine pentru producerea a 50 mln. de sticle pe an. Există posibilitatea, în cazul montării unu utilaj suplimentar, de a ajunge la un volum de producere de 70 mln. sticle pe an.

Utilajul fabricii este cumpărat de la cei mai vestiţi producători din lume:

  • linia de îmbuteliere nr. 1 KHS, Germania;
  • linia de îmbuteliere nr. 2 Bertolaso, Italia;
  • linia de îmbuteliere Bag in Box Astepo, Italia;
  • utilajul pentru filtrare Filtrox, Elveţia; Padovan, Italia; Velo, Italia;
  • utilajul pentru tratarea vinului la rece Padovan, Italia;
  • utilajul de laborator Grosseron şi Alianza Instrument, Franţa.

Materialele pentru prelucrarea vinurilor se procură în Franţa, Italia şi Germania.

Pluta se cumpără în Portugalia, Franţa, Spania, Italia, Germania.

La companie lucrează permanent vinificatorul din Italia Umberto Menini, proiectele multor vinuri sunt elaborate de vinificatorul din Franţa Jean-Marc Sauboua. Compania noastră colaborează cu compania, care elaborează biotehnologii noi în vinificaţie Intec, Italia.

În epoca globalizării cooperarea internaţională strânsă permite întreprinderii noastre vinicole cu ciclul de producere deplin, să producă în dependenţă de cerinţele pieţii vinuri în orice stil de la vinurile Lumii Noi până la vinurile din Franţa. Totodată să nu se limiteze la o simplă copiere, ci să includă în stilul internaţional caracterul irepetabil al vinurilor moldoveneşti, primit de la natură.


Copyright © 1995 - 2005 AWH
Informaţia juridică
Noutăţi | Vinuri | Tehnologii | Distribuitori | Realizări
Interesant despre vin | Forum | Despre companie | Contacte