http://www.acorex.net   româna  |  русский  |  english  
 






 

Producere primară



production.jpgOriginalitatea vinului este determinată de o multitudine de factori. Gustul său, culoarea, aroma, caracterul depind de sol, climă şi metodele de vinificare, utilizate în diverse zone de vinificaţie.

Compania “Acorex Wine Holding”, luând decizia privind crearea întreprinderilor de prelucrare a strugurilor, a ţinut seama de următorii factori:
 
1.    După studierea condiţiilor meteorologice şi pedologice, efectuate pe parcursul a câtorva ani de către specialiştii italieni în comun cu savanţii Institutului Viei şi Vinului din Republica Moldova, au fost determinate cele mai acceptabile zone de viticultură cu perspectivă în partea de sud a ţării

  • plantaţiile de vie sunt amplasate între paralela 45 şi 46;
  • în învelişul solului predomină cernoziomuri obişnuite şi carbonatate;
  • regiune deluroasă, dezmembrată de văile râurilor şi lacurilor, altitudinea medie deasupra nivelului mării 120-160 metri;
  • climă moderat continentală, ierni blânde şi veri calde, suma temperaturilor active 3350-3400°С;
  • precipitaţii în an de la 250 până la 350 mm.

2.    Experienţa bogată a gospodăriilor viticole în creşterea viţei de vie, aplicarea metodelor progresiste de cultivare şi prelucrare a viilor:

  • de la 1 ha plantaţiile de vie se obţin de la 4 până la 7 tone de struguri;
  • pe un hectar sunt crescute în medie 2500-3500 viţe;
  • din 1000 kg de struguri sunt obţinute aproximativ 650-700 litri de vin;
  • rodirea medie a strugurilor este 25-35 ani.

3.    Prezenţa celor mai întrebate soiuri europene de struguri pentru producerea vinurilor de calitate. Multe plantaţii de viţă de vie au fost sădite în mijlocul anilor 80, şi starea lor generală este apreciată drept bună, fapt confirmat de cercetările numeroase a specialiştilor străini:

  • Cabernet Sauvignon,
  • Merlot,
  • Pinot Noir,
  • Chardonnay,
  • Sauvignon Blanc,
  • Aligote,
  • grupul Muscat (Muscat alb, Muscat Ottonel şi Muscat de Hamburg),
  • grupul Traminer (Traminer alb şi Traminer roz),
  • grupul Pinot (Pinot Blanc şi Pinot Gris).

4.    Fabricile de vinificaţie primară se află în apropiere nemijlocită de podgorii, ceea ce permite de a reduce timpul dintre strângerea roadei şi prelucrarea acesteia (pentru prevenirea proceselor spontane, care au loc în boabe, strugurii recoltaţi nu se recomandă de păstrat mai mult de 4-6 ore)

  • se efectuează strângerea manuală a strugurilor;
  • strugurii se recoltează cu conţinutul de zahăr de cel puţin 18 %;
  • se efectuează controlul riguros al indicilor generali de calitate a strugurilor.

Fabricile, unde se prelucrează strugurii pentru vinurile “Acorex Wine Holding”, sunt amplasate în microzonele unice în Sudul Moldovei în gospodăriile Corten, Tvardiţa şi Valea Perjei.



Copyright © 1995 - 2005 AWH
Informaţia juridică
Noutăţi | Vinuri | Tehnologii | Distribuitori | Realizări
Interesant despre vin | Forum | Despre companie | Contacte