|
||||||||||||||||
|
||||||||||||||||
|
||||||||||||||||
Originalitatea vinului este determinată de o multitudine de factori. Gustul său, culoarea, aroma, caracterul depind de sol, climă şi metodele de vinificare, utilizate în diverse zone de vinificaţie. Compania “Acorex Wine Holding”, luând decizia privind crearea întreprinderilor de prelucrare a strugurilor, a ţinut seama de următorii factori:
1. După studierea condiţiilor meteorologice şi pedologice, efectuate pe parcursul a câtorva ani de către specialiştii italieni în comun cu savanţii Institutului Viei şi Vinului din Republica Moldova, au fost determinate cele mai acceptabile zone de viticultură cu perspectivă în partea de sud a ţării
2. Experienţa bogată a gospodăriilor viticole în creşterea viţei de vie, aplicarea metodelor progresiste de cultivare şi prelucrare a viilor:
3. Prezenţa celor mai întrebate soiuri europene de struguri pentru producerea vinurilor de calitate. Multe plantaţii de viţă de vie au fost sădite în mijlocul anilor 80, şi starea lor generală este apreciată drept bună, fapt confirmat de cercetările numeroase a specialiştilor străini:
4. Fabricile de vinificaţie primară se află în apropiere nemijlocită de podgorii, ceea ce permite de a reduce timpul dintre strângerea roadei şi prelucrarea acesteia (pentru prevenirea proceselor spontane, care au loc în boabe, strugurii recoltaţi nu se recomandă de păstrat mai mult de 4-6 ore)
Fabricile, unde se prelucrează strugurii pentru vinurile “Acorex Wine Holding”, sunt amplasate în microzonele unice în Sudul Moldovei în gospodăriile Corten, Tvardiţa şi Valea Perjei.
|
|
|
||||||||||||||
|
||||||||||||||||
|