http://www.acorex.net   româna  |  русский  |  english  
 






 
17-03-2011
Vinurile Albastrele au intrat din nou în catalogul “1000 cele mai bune vinuri din lume”

23-02-2011
Albastrele obţine premii noi

15-10-2010
Vinul Chardonnay 2010 a obţinut diploma de gradul I pentru cel mai bun Tulburel

08-10-2010
Ziua Naţională a Vinului cu Acorex Wine

[Arhiva noutăţilor]
[ Abonare noutăţi ]
 

 



Vinurile “Acorex Wine Holding” au fost incluse în catalogul “100 cele mai bune vinuri moldoveneşti”

 


10 denumiri de vinuri din cele produse de compania “Acorex Wine Holding” au fost incluse în catalogul “100 cele mai bune vinuri şi divinuri ale Moldovei”.

A fost făcut totalul Concursului Naţional “100 cele mai bune vinuri şi divinuri ale Moldovei”, organizat de departamentul “Moldova-Vin”. Învingătoare au fost numite 10 denumiri de producţie vinicolă a unui dintre liderii exportului moldovenesc, compania “Acorex Wine Holding”. Rezultatele companiei “Acorex Wine Holding” sunt cele mai bune dintre producătorii de vinuri din Republica Moldova.
 
În catalog au fost incluse următoarele vinuri ale Acorex Wine Holding”:

1)  “CABERNET SAUVIGNON”

Vin natural sec roşu. Cu aromat pronunţat de prune uscate, violete şi ciocolată. Culoare – rubiniu-închis. Gust astringent, structurat, taninos cu note de vanilie şi migdale. Se potriveşte excelent cu carne înăbuşită, mâncăruri gril, brânzeturi tari.
 
2)  “MERLOT”

Vin natural sec roşu. Cu un buchet bogat, intens, cu note de vişine coapte şi migdale Culoarea – rubiniu-închis. Gust echilibrat, astringent, rotund, cu taninuri maturate. Se potriveşte bine cu mâncăruri din carne de miel, grătar şi brânzeturi tari.

3)  “PINOT NOIR”

Vin natural sec roşu. Aromă fină de fructe coapte de pădure, cu note de mirodenii şi vanilie. Culoare – roşu intens. Gust catifelat, cu taninuri fine. Se potriveşte excelent cu gustări din carne, somon prăjit, ciuperci.

4)  “PINOT GRIS”

Vin natural sec alb. Are un buchet fin, cu note de flori şi miere. Culoare aurie cu nuanţă verzuie. Gust nobil, în care se combină armonios onctuozitatea şi conţinutul bun în extract. Va evidenţia excelent gustările uşoare, peşte cu sos, mâncăruri din ficat de raţă.

5)  “CAHOR ROSU de DESERT”

Vin roşu de desert. Culoare – rubiniu-închisă. Gust catifelat, plin, armonios cu note de prune uscate, coacăză şi un buchet fin de miere şi saftian asigură irepetabilitatea vinului. Se serveşte la desert.

6)  “CABERNET SAUVIGNON”

Vin natural vechi roşu sec din roada anului 2003. are un buchet bogat şi pronunţat de fructe negre de pădure, prune, afine şi ciocolată. Culoarea – intensă, închisă de granat. Gust catifelat, cu note de prune uscate, armonios, taninos cu note de vanilie. Se potriveşte cu carne înăbuşită, mâncăruri gril, brânzeturi tari.

7)  “MERLOT”

Vin natural vechi sec roşu din roada anului 2003. Culoarea intensă, închisă de granat. Buchet pronunţat intens, cu note de vişine coapte şi migdale. Gust agreabil, dens, rotund cu taninuri maturate. Se potriveşte bine cu mâncăruri din carne de miel, mâncăruri gril, brânzeturi tari.

8)  “PINOT NOIR”

Vin natural vechi sec roşu din recolta anului 2003. Aromă fină de fructe coapte de pădure, cu note de condimente şi vanilie. Culoarea este de un rubiniu splendid. Gust armonios, cu taninuri delicate. Se potriveşte minunat cu peşte prăjit, gustări din carne, vânat şi ciuperci.

9)  “CHARDONNAY”

Vin natural vechi sec alb din recolta anului 2003. Culoare – aurie cu sclipiri. În buchet predomină arome de fructe exotice, sunt prezente note de cafea şi vanilie. Gust bogat, cu nuanţe uşoare de frişcă. Se potriveşte bine cu peşte prăjit, gustări din carne, vânat, ciuperci.

10)  “SAUVIGNON BLANC”

Vin natural vechi sec alb din roada anului 2003. Culoare – auriu cu nuanţă verzuie. Buchet bogat, cu note intense de coacăză neagră şi zârnă. Gust tonifiant, de fructe. Se recomandă de servit răcit. Se potriveşte excelent cu produse marine, legume, salate de fructe şi brânzeturi.
 
Catalogul “O sută cele mai bune vinuri moldoveneşti" este prima şi pentru astăzi unica publicaţie care prezintă cele mai bune mostre ale vinificaţiei moldoveneşti. Catalogul va ieşi de sub tipar în ajunul expoziţiei anuale “ExpoVinMoldova 2005" în februarie a.c.


Precedentă
Următoare

Copyright © 1995 - 2005 AWH
Informaţia juridică
Noutăţi | Vinuri | Tehnologii | Distribuitori | Realizări
Interesant despre vin | Forum | Despre companie | Contacte