http://www.acorex.net   româna  |  русский  |  english  
 


 
17-03-2011
Vinurile Albastrele au intrat din nou în catalogul “1000 cele mai bune vinuri din lume”

23-02-2011
Albastrele obţine premii noi

15-10-2010
Vinul Chardonnay 2010 a obţinut diploma de gradul I pentru cel mai bun Tulburel

08-10-2010
Ziua Naţională a Vinului cu Acorex Wine

[Arhiva noutăţilor]
[ Abonare noutăţi ]
 

 Exclusiv. Un vin deosebit – “AMARO”


Exemplul tradiţiilor italiene de vinificaţie

amaro.jpgPuneţi-vă întrebarea ce-ar putea să mai fie nou, deosebit în gustul vinului. Ce-ar putea să vă surprindă oaspeţii. Ce vin veţi pune cu mândrie pe masa de sărbătoare, şi cu acelaşi sentiment îl veţi savura, făcându-vă comod pe canapeaua preferată.

Dacă în general vă puneţi asemenea întrebări – atunci înseamnă că sunteţi un gurmand adevărat. Şi în acest caz suntem bucuroşi să vă propunem un vin, preparat cu drag şi străduinţă pentru prietenii noştri.

Vinul “AMARO” este un vin special şi unic în felul său. Doar posedând cunoştinţele necesare şi înţelegând vechile metode speciale italiene şi metodele de pregătire şi prelucrare a strugurilor, este posibil de obţinut gustul exclusiv al acestui vin.

Încă în vremurile lui Iulius Cesar în Roma Antică se bea un aşa vin – era numit “Amarone”. Oamenii investeau în acest nume multe sensuri, care erau uneori chiar contradictorii. De exemplu, amar şi dragoste.
Amar la gust – amaro al gusto
Lacrimi amare – lacrime amare
Dragoste puternică – amore fort
A simţi dragoste – provare amore
Pasiune amoroasă –  passione amorosa

Vinul “AMARO” se produce din struguri uscaţi. Boabele se zvântă timp de trei-patru luni. În acest răstimp ele pierd aproximativ 30% din greutatea lor iniţială, ceea ce duce la intensificarea firească a substanţelor aromatice, creşterea extractelor şi glicerinei, îmbogăţirea cu taninuri nobile, precum şi la creşterea concentraţiei de zahăr până la nivelul de 26-28 %.

Vinul se filtrează şi se toarnă în butoaie de stejar – o parte în recipiente de 500 litri, o altă parte – în barici din stejar francez de 225 litri. Pentru obţinerea particularităţilor specifice “AMARO” se efectuează des pritocirea vinului. La încheierea procesului de maturare vinul se filtrează, se îmbuteliază prin metoda de îmbuteliere rece sterilă şi se maturează în sticle nu mai puţin de şase luni.

Gustul perfect, nou, necunsocut pentru cercul larg de consumatori, face din acest vin o capodoperă adevărată. Dacă cineva îşi va propune să aleagă epitete pentru “AMARO”, atunci va începe, probabil, cu cuvintele “exclusiv şi mândru, de elită şi nobil, firesc şi admirabil”.

Vinul “AMARO” – un vin misterios şi enigmatic, nobil şi necunoscut … Creat să fie Mare.

Caracteristici:

Tipul vinului: de struguri special roşu demisec.
Concentraţia alcoolică: 15,6 % vol.
Zahăr: 5-15 g/dm3.


Copyright © 1995 - 2005 AWH
Informaţia juridică
Noutăţi | Vinuri | Tehnologii | Distribuitori | Realizări
Interesant despre vin | Forum | Despre companie | Contacte